Mogelijkheden responsive webdesign

Overview

Als moderne onderneming hebt u vast een goed werkende website. Maar is dit wel zo? De afgelopen jaren zijn de ontwikkeling van apps, smartphones, tablets en dergelijke in een stroomversnelling geraakt. Ze worden over het algemeen steeds uitgebreider, sneller en kleiner. Terwijl het beeldscherm van bijvoorbeeld je televisie of van je personal computer met de dag groter lijkt te worden. Ook hierop is het uiteraard mogelijk om uw website te bekijken. Maar doordat het formaat en de besturingssystemen enorm van elkaar verschillen kan het zo zijn dat op het ene medium de site prima te lezen is, terwijl dit voor het andere medium absoluut niet het geval is. Om dit aanzienlijke probleem voor eens en altijd op te lossen kan je kiezen voor responsive webdesign. Mocht je een geheel nieuwe website willen laten bouwen zodat je af bent van dergelijke problemen, dan kan de responsive webdesign van webton.nl u daarbij een enorme dienst bewijzen. Maar bent u al tevreden met uw eigen zorgvuldig opgebouwde website en loopt u toch tegen probleem aan, dan is het ook mogelijk om responsive webdesign te gaan gebruiken door dit gerenommeerde bedrijf uit Hengelo. Een standaard resolutie bestaat heden ten dage niet meer. Vroeger was er een televisie en een computer en dat was het wel zo’n beetje. Met een eventuele console was het mogelijk om op je televisie ook op het internet te kunnen. Maar hiervoor was geen responsive webdesign nodig, dat sloot nog gemakkelijk op elkaar aan. Nu heeft men gemiddeld vijf verschillende media waarop men op internet kan. We noemen er een paar:

  • de oude vertrouwde televisie wordt vaak met behulp van een console of een kabeltje naar de pc verbonden met het internet
  • de pc of de laptop
  • tablets zoals de iPad
  • de smartphone is uiteraard een belangrijk onderdeel van ieder modern mens geworden. Dit is het kleinste formaat en het spreekt dan ook voor zich dat door de ontwikkeling van deze apparaatjes responsive webdesign wel heel erg belangrijk is geworden

De voor-en nadelen van responsive webdesign

In deze alinea zullen we aantonen dat het een goede optie is om responsive webdesign uit te gaan voeren voor welke internetsite dan ook. Er zijn echter wel een paar nadelen van responsive webdesign maar je zult zien dat ze niet opwegen tegen de voordelen. Het bekendste nadeel is het feit dat er soms grotere afbeeldingen geplaatst moeten worden omdat kleine afbeeldingen erg moeilijk in te laden zijn op een smartphone. Dit kan dus ten koste gaan aan geheugen en ruimte op je schijf. Aan de andere kant heb je dan wel dankzij responsive webdesign een mooi haarscherp beeld. Voor oudere internet browsers is responsive webdesign ook niet altijd even fijn. Sites kunnen moeilijker of helemaal niet meer worden geladen. Hier is wel een erg simpele oplossing voor te bedenken: zorg ervoor dat je altijd de laatste versie van je browser hebt gedownload. Dan zal je gegarandeerd nooit een probleem krijgen van responsive webdesign. Uiteraard is er ook een kostenplaatje aan responsive webdesign verbonden en gaat er heel wat tijd in zitten. Op de langere termijn zal dit alleen maar geld op gaan leveren. Op altijd veranderde resoluties zal uw site in de toekomst al voorbereid zijn. En daardoor blijft u bezoekers houden. Een extra voordeel is het beheer van een broncode. Hierdoor is er veel minder responsive webdesign onderhoud nodig. Het betekent in het kort dat u voor zowel de smartphone als het reguliere internet dezelfde site zult zien. Vroeger waren de sites voor de smartphone namelijk een stuk beperkter. En dan moest je voor de volledigheid toch vaak de pc weer eventjes aanzetten. Met dank aan responsive webdesign is dat probleem ook voorgoed de wereld uitgeholpen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen het fijner vinden om korte zinnen te lezen. Maximaal 12 woorden per zin, dat is echt optimaal leesplezier. Met responsive webdesign zorgt Webton ervoor dat dit ook bereikt wordt. Dat leest toch echt een stuk prettiger vind je ook niet?

Neem eens contact met ons op

Heb je nog geen responsive webdesign? Dan is het zeer aan te raden om dit zo snel mogelijk te gaan doen. Een standaard resolutie voor alle apparaten is niet meer voldoende. Wees daarom voorbereid op de toekomst en investeer in de ontwikkeling van je website. Voor elk modern bedrijf is responsive webdesign de oplossing. Bij Webton kan u dit het beste laten uitvoeren. Hier werken mannen en vrouwen die alles van websites bouwen, onderhouden en maximaliseren weten. Je kunt hier ook terecht voor bijvoorbeeld linkbuilding, zoekmachine optimalisatie en het laten maken van een eigen webwinkel op je site. Wil je bijvoorbeeld hoger in de ranking van Google komen? Dan is het inschakelen van dit bureau ook een uitstekende keuze. Je ziet op de site zelf een hele hoop voorbeelden van tevreden klanten die dankzij het werk van Webton een hoge positie hebben verkregen. En een hogere positie betekent automatisch meer hits. En meer hits betekent meer klanten. En wie wil dat nou niet? Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op en profiteer deze week nog van onze geweldige service. We zijn bereikbaar via de mail, het contactformulier of door ons even op te bellen. Daarnaast kan je ons volgen via de sociale media zoals Facebook, Twitter, YouTube en Pinterest. Doe dat, en blijf op de hoogte van alles wat gaande is op het gebied van responsive webdesign en nog veel meer.