Ik ging mijn eigen website maken

Overview

Mijn winkel loopt de laatste jaren al wat minder, en dan niet zo zeer omdat ik geen interessante producten aanbiedt, maar vooral omdat door plannen van de gemeente mijn locatie de laatste tijd steeds slechter en slechter wordt. Eerst besloot de gemeente al een parkeergarage te bouwen, waardoor ik me met mijn winkel zeer lange tijd midden in een bouwput bevond. Vervolgens bleek de garage niet goed te zijn ontworpen, waardoor deze nog wat dichter op mijn winkel werd gezet, en door de laatste uitbreidingen ben ik nu, ironisch genoeg, niet meer goed bereikbaar met de auto, en zie ik de bezoekersaantallen dus alleen maar dalen. Mijn besluit was dus snel genomen: ik ga een website maken! Nou, het is makkelijk gezegd hoor, een website maken, maar de uitvoering bleek toch een heel stuk lastiger te zijn.

De moeilijkheden tijdens het website maken

Ik ben me eerst wat gaan verdiepen in de hoe kant van het verhaal. Hoe maak ik een site, en waarmee doe ik dat. Al snel kwam ik er achter dat er veel programma’s zijn die je hier bij ondersteunen en ik nam de freeware versie van één van de programma’s die hoog aangeschreven stonden. Zonder plan en met niets dan goede voornemens begon ik aan het website maken. Dit leidde eigenlijk al snel tot niets, en ik trok al na enkele weken de conclusie: een website maken kan ik beter aan anderen over laten.

De website van Quickstart Webgids

Bij Quickstart Webgids waren ze gelukkig meer dan bereid om mij te helpen met een website maken. Ik gaf mijn ideeën aan over hoe het er uit moest komen zien, mijn marketing model gaf ik door, en voor ik het wist had ik een fantastische website doe erg goed loopt!